+31 (0)184 670 479

Klanten geven ons:

Over ons - Mediproma

Over ons

Het inkopen en verkopen van gebruikte medische apparatuur is onze core business. Wij kopen apparatuur (voornamelijk) van Nederlandse ziekenhuizen en verkopen deze wereldwijd. Wij kunnen het gehele traject verzorgen van A tot Z. Ook voor demontages, installaties en rigging projecten bent u bij ons aan het juiste adres. Zoekt u een partij voor het (tijdelijk) opslaan van de MRI? Ook dat kunnen wij verzorgen.

Hoe het allemaal begon
Mediproma is ontstaan uit een combinatie van diverse werkzaamheden. Het aantal en de omvang van de projecten groeiden. Daarom is besloten Mediproma daar voor op te richten. Door ervaring met vakkennis te combineren wil Mediproma op medisch gebied projecten uitvoeren. We zijn begonnen aan de Lek in Nieuw-Lekkerland. Daar zijn we in 2014 uit gegroeid. In 2016 was ook de locatie aan de Veenweideweg te klein. Nu hebben we een mooi kantoor bij onze opslag langs de A15 in Alblasserdam. U bent van harte welkom eens langs te komen!

Duidelijke communicatie

Na schoonmaak en controle van de binnengekomen apparatuur, worden deze op internet gepubliceerd met foto’s en details. Zo krijgt u een goed beeld van het aangeboden artikel. Op aanvraag zijn meer foto’s beschikbaar, evenals video’s via Whatsapp en Youtube. U heeft direct contact met één van onze Sales Engineers die per e-mail, telefoon en Whatsapp bereikbaar zijn. Ook bent u van harte welkom om ons kantoor te bezoeken in Alblasserdam. Graag wel op afspraak, zodat u zeker bent dat een Sales Engineer de tijd voor u heeft.

Servicediensten; nemen uw zorg uit handen

Naast de verkoop van gebruikte medische apparatuur, verrichten wij op aanvraag ook diverse service diensten. Zo demonteren wij medische apparatuur, waaronder CT- en MRI scanners, röntgenkamers, mammografen en meer. De apparatuur wordt professioneel gede-installeerd en de kamer wordt bezemschoon opgeleverd. Hiermee nemen we u veel werk en zorgen uit handen. Ons magazijn van ruim 1.700 m2 biedt ook de mogelijkheid tot het opslaan van uw apparatuur. Ook een MRI kan bij ons gekoeld worden opgeslagen. De MRI wordt gekoppeld aan een chiller en dagelijks gecheckt op belangrijke punten.

Unieke expertise

Mediproma heeft in haar bestaan een enorme kennis en ervaring opgedaan in medische apparatuur. Deze kennis passen wij toe in de aankoop en verkoop van gebruikte medische apparatuur. Wij zien echter dat de ervaring ook elders ingezet kan worden. Bijvoorbeeld bij een verhuizing, verbouwing of bij het faillissement van een ziekenhuis. De inventarisatie, kennis over wat behoort bij welk toestel, hoe moeten toestellen gedemonteerd en of vervoerd worden, zijn zaken die wij vele malen hebben uitgevoerd. Onze expertise hierin kunnen wij in elke situatie toepassen. Zo kunnen wij een deskundige inventarisatie maken voor wat betreft de apparatuur per afdeling, gebouw of compleet ziekenhuis. Wij komen vaak in een situatie waarin verschillende mensen van een ziekenhuis of derde partij wel een deel van de apparatuur herkent, maar niet alles. Brede kennis over alle medische apparatuur is niet iets wat veel mensen beheersen. Mediproma heeft juist, door de inkoop en verkoop van alle medische apparatuur, deze kennis wel in huis! Mocht u een situatie hebben waarin wij deze kennis kunnen toepassen, neem gerust contact op!