Enkele weken na de biogenerator in Sofia (Bulgarije), mochten we aan de slag met ons achtste rigging project. Deze keer in Pakistan. Om precies te zijn in Karachi: de op twee na grootste stad ter wereld met maar liefst 23 miljoen inwoners. Een bijzondere stad met een onvergetelijk straatbeeld. En niet alleen vanwege de versierde bussen en trucks die daar rondrijden. Sommige waren voorzien van zoveel pracht en praal, dat we ons afvroegen of ze nog wel door de ramen konden kijken.

Aga Khan Universitair Ziekenhuis
Iedere klus begint met een goede voorbereiding en daarvoor geven we de lokale mensen een grote pluim. De leidinggevende delegeerde alles prima en hield de planning strak in de gaten. Wanneer een truck om 11 uur klaar moest staan, dan stond deze om 10.59 uur gereed. Het is hoe dan ook een hartelijk volk. Zelfs de ontzegeling van onze container met rigging tools leek wel een ceremonie. Prachtig om die enthousiasme te zien.

Inmiddels hebben we de nodige ervaring met deze projecten. Mede door de hydraulische liften konden we de verschillende delen van de biogenerator goed verplaatsen. De liften blijken hierbij wederom van grote waarde, want het valt anders niet mee om het gewicht van 7000 kilo te tillen. Geen twijfel dat ze bij het volgende project weer hun werk zullen doen.

 

 

 

Ga naar boven