Week 9 stond bij Mediproma in het teken van het intern zwaar transport (riggen) project in Almaty, Kazachstan. Voordat we in Almaty werkelijk aan de slag konden, is er een behoorlijke voorbereiding aan vooraf gegaan. Eerst is de Bio Generator of Cyclotron vanuit de USA naar Nederland verscheept. In Nederland hebben we het toestel in een douane loods opgeslagen om geen importproces te hoeven starten. Aangezien het project in eerste instantie in november 2013 zou plaatsvinden, hebben we ook opslag bij de douane geregeld.
Na het laden van de Bio Generator en onze tools voor het riggen hebben twee trucks een afstand van ruim 7000 kilometer overbrugd naar Almaty. Tijdens het transport varieerde de temperatuur van + 15 tot – 35 C⁰.
Op 25 februari is het plaatsen van de Bio Generator, van de Amerikaanse fabrikant ABT Molecular Imaging, begonnen. 2 specialisten van het Mediproma team zijn afgereisd naar Almaty. Met een kraanwagen en vereende mankracht zijn in één dag de trucks gelost en alle kratten naar binnen getransporteerd.
De twee daarop volgende dagen is het systeem, met onze rigging tools, uiterst precies geplaatst. Het permanente hefsysteem is ook door Mediproma aangesloten en getest. Na 3 lange dagen hard werken, bij soms tempraturen van – 15 C⁰, is het systeem opgeleverd.
Daarom zijn wij trots op het resultaat en kijken met vertrouwen uit naar de komende projecten!

Ga naar boven