Week 9 stond bij Mediproma in het teken van het intern zwaar transport (riggen) project in Almaty, Kazachstan. Voordat we in Almaty werkelijk aan de slag konden, is er een behoorlijke voorbereiding aan vooraf gegaan. Eerst is de Bio Generator of Cyclotron vanuit de USA naar Nederland verscheept. In Nederland hebben we het toestel in een douane loods opgeslagen om geen importproces te hoeven starten. Aangezien het project in eerste instantie in november 2013 zou plaatsvinden, hebben we ook opslag bij de douane geregeld.
Na het laden van de Bio Generator en onze tools voor het riggen hebben twee trucks een afstand van ruim 7000 kilometer overbrugd naar Almaty. Tijdens het transport varieerde de temperatuur van + 15 tot – 35 C⁰.
Op 25 februari is het plaatsen van de Bio Generator, van de Amerikaanse fabrikant ABT Molecular Imaging, begonnen. 2 specialisten van het Mediproma team zijn afgereisd naar Almaty. Met een kraanwagen en vereende mankracht zijn in één dag de trucks gelost en alle kratten naar binnen getransporteerd.
De twee daarop volgende dagen is het systeem, met onze rigging tools, uiterst precies geplaatst. Het permanente hefsysteem is ook door Mediproma aangesloten en getest. Na 3 lange dagen hard werken, bij soms tempraturen van – 15 C⁰, is het systeem opgeleverd.
Daarom zijn wij trots op het resultaat en kijken met vertrouwen uit naar de komende projecten!

In 2013 heeft Mediproma de vraag gekregen om in Saoedi Arabië weer een Bio Generator te plaatsen. Ditmaal in een groot ziekenhuis in Riyadh, genaamd: King Fahad Medical City. Onze eerste klus in de Middle East. We hebben wat moeten wennen aan andere cultuur en werkwijze maar uiteindelijk hebben we in december 2013 de Bio Generator van de fabrikant ABT uit Knoxville Tennessee geplaatst.

De enige toegangsweg naar de opstelplaats was door de hoofdingang met een prachtige marmeren vloer, dat was een echte uitdaging. Na een aantal proeven hebben we met beschermplaten en een speciale zwaar transportwagen, die we samen met de liftgereedschappen hadden toegestuurd vanuit Nederland, de 7 ton zware delen door de hal getransporteerd. Dit interne transport mocht alleen uitgevoerd worden tussen 8 uur `s avond en 8 uur `s morgens. Door inzet van de juiste materialen en het juiste team was het interne transport `s morgens om 7 uur gereed, zodat patiënten en bezoekers van het ziekenhuis geen overlast ondervonden van dit bijzondere transport. Na het interne transport zijn de zware delen in de speciale ruimte opgebouwd. Met de hefportaals worden de delen 1 voor 1 op de millimeter nauwkeurig geplaatst. Als laatste wordt het boven schild van 2 delen opgetild en samengesteld waarna het 14 ton wegende deel geplaatst wordt. Na het samenstellen wordt nog diverse randapparatuur gemonteerd zodat het team van ABT aan de slag kan met de in bedrijf stelling van de Bio Generator. Hiermee ronde Mediproma de plaatsing van de 4e Bio Generator succesvol af. Rosco Service ondersteunde ons met special materiaal en hulp ter plaatse.

Begin december 2012 heeft Mediproma met succes een Bio Generator van de fabrikant ABT Molecular Imaging geplaatst. Dit project bedroeg het organiseren van transport vanuit de USA naar Varna in Bulgarije. Dit transport van deur tot deur en het specifieke zware transport ter plaatse werd door een deskundig team uitgevoerd. Bij dit transport heeft Mediproma ook alle papierwerk verzorgt, zoals: verzekeringen en douane papieren. Zie de foto’s voor een overzicht. (laatste foto is van project in Newcastle).

Foto's Demontage

Ga naar boven